Украса/Пътеки/Боклук/Пречки

За начинаещите в играта. Моля прочетете тук, преди да зададете въпрос!
interested
Administrator
Мнения: 6745
Регистриран: чет 6. май 2010, 15:40
Контакти:

Украса/Пътеки/Боклук/Пречки

Мнениеот interested » пон 18. фев 2013, 22:23

За какво служат растенията?
Растенията ще повишат атрактивността на твоя парк и удовлетворението на посетителите. Различните групи посетители предпочитат различни растения.

Ще увяхнат ли растенията ми ако не ги поливам?

Не, няма нужда да поливаш растенията, за да имат свеж вид. Поливането, обаче, ти носи точки опит, а и растения, които се нуждаят от поливане, ще притеснят вашите посетители. От време на време ще получаваш и задачи да полееш растенията си и ще получаваш награди за завършването им.

Пътеки

За какво служат пътеките?

Посетителите ти вървят по тях, за да стигнат до атракциите, кошчетата за боклук, тоaлетните и щандовете. Твоите работници също ще могат да стигнат до атракциите, кошчетата и растенията, само ако те са близо до пътека. Всичко, което се намира прекалено далече от пътека, ще остане без грижи.

Мога ли да местя и премахвам пътеки?

Не, не можеш да местиш пътеки, можеш само да ги премахваш. Посети магазина, раздел Сгради и специални места, кликни на Пътеки и закупи Премахни пътека. Пътеките, които премахнеш няма да се върнат в инвентата ти. Можеш да поставяш пътеки върху вече поставени такива, няма нужда да премахваш пясъчната пътека, можете да сложиш павирана пътека(примерно) направо върху нея.

Тоалетни

Дългите разходки из Зоопарка и покупките на кафе и безалкохолни неизбежно водят до нужда от тоалетна, така че построй достатчано от тях и посетителите ти няма да се разсърдят и да побегнат от Зоопарка ти, за да се облекчават в къщи.
Обърни внимание на балончетата над главите на посетителите си, от тях ще узнаеш дали не липсва нещо намаляващо техния комфорт.
Количеството пари, които могат да поберат касите на тоалетните и щандовете има лимит, така че, ако не съберешнатрупаното, когато излезе балонче с пари над тях, ще спрат да събират пари.

Откъде и тоалетни и как да ги построя?
Тоалетните се купуват от магазина и се печелят от дневната игра с карти. Можеш да ги построиш където искаш, но строежа им отнема време, можеш да ускорите процеса кликайки на символа чук, който излиза над сградата в строеж. С Диаманти можеш да завършиш строежа моментално.

Тоалетните на по-високи нива са по-ефективни от тези, които можеш да построиш в началото, така че не забравяй да ги подмениш, когато ти е възможно.

Как да преместя или завъртя тоалетна?

Те се местят или завъртат, както огражденията, просто кликни на тях и след това на съответния бутон от кръговото меню. Ако ги прибереи в инвентара си, при повторното поставяне, строежа им ще започне отново.

Боклук

Какво става когато има боклук в парка ми?

Мръсотията притеснява посетителите ти, ако има прекалено много боклук, те ще започнат да напускат парка ти.

Как да се справя с боклука?

Постави достатъчно кошчета и ги изпразвай редовно, така няма да се събира боклук по пътеките. Колкото е по-високо нивото на кошчето, толкова по-ефективно е то. Ако видиш боклук на пътека в парка си, кликни бързо на него и той ще изчезне.

Пречки
Изображение

Какво са пречките?
Пречките са камъни, пънове и локви, които могат да се намерят на цялата площ на парка ти.

Какво правят те?

Нищо, освен че пречат на поставянето на атракция или украшение.

Как да ги премахна?

Кликни на пречка и избери съответната икона. Премахването и ще отнеме време. Можеш да премахваш само по една пречка по едно и също време. След като изтече определеното време, пречката ще изчезне, а ти ще получиш награда от материали.

Мога ли да премахна по-бързо?

Можеш, но това ще ти струва диаманти, както и опцията премахни всички пречки наведнъж.
За да премахнеш пречка по простия начин, кликни на бутона вдясно долу на кръговото меню.

Изображение

За да премехнеш пречка моментално, кликни на бутона вляво долу на кръговото меню. Ще ти струва 1 Диамант.

Изображение

За да премахнеш всички пречки от площта на парка си, кликни на бутона вляво горе на кръговото меню. Това също струва Диаманти. Колко? Зависи от това колко пречки има в парка ти. По 1 Диамант за пречка минус 10% бонус.

Изображение

Булдозери

В магазина, в раздела украшения, категория Разрушение, ще намериш булдозери.
Те се ползват за моменталното преместване на украшения от дадена площ в инвентара ти. Малък булдозер за 1 Диамант(покрива площ от 121 полета) или голям за 3 диаманта(961 полета).
След покупката можеш да активираш булдозера от менюто с карти и след това да избереш площта, която искаш да почистиш. За да се избегнат грешки, ще бъдеш попитан дали наистина това е площта, която искаш да изчистиш.

[img]http://banner.upjers.com/My_Fantastic_Park/US/Screens/MFZ_FAQ_Small_Bulldozer.
jpg [/img]
Изображение

Забележка:Атракциите, магазините и пътеките не са украшения и няма да бъдат премахнати от избраната площ.

Забележка:Всеки булдозер може да бъде ползван само веднъж.

Върни се в “Често задавани въпроси - FAQ”